Kurér-Forlaget
Metodistkirkens Forlag

Ryslingeparken 74,
DK-8270 Højbjerg
Tlf. +45 86 11 20 49
Fax +45 86 11 07 49

Forretningsfører Alf Hansen



Tilbage til oversigt

Tilbage til forside

Finn Bræstrup Karlsen m.fl.:
Men ét jeg ved…
Den danske Metodistkirkes historie

Pris kr. 100,00

2000 – ISBN 87-983951-8-1

Den danske Metodistkirke er en del af den internationale Metodistkirke. I midten af 1800-tallet startede Metodistkirken i USA et missionsarbejde i København. I løbet af godt et halvt hundrede år havde kirken bredt sig fra København til hele landet.

I København indviede man i 1866 den pompøse og smukke Sct. Pouls kirke - den nuværende Jerusalemskirken - på hjørnet af Rigensgade og Stokhusgade i København.

Der kom menigheder og kirker i stort set alle dele af landet; desuden skoler og søndagsskoler, social virksomhed, spejdere, ungdomsarbejde og meget andet.

Så kom Bast-sagen. Indtil 1920 var Anton Bast præst ved Jerusalemskirken og leder af Centralmissionens store sociale arbejde. Han blev som den første ikke-amerikaner valgt til biskop for hele Norden. Glæden og stoltheden var stor i Metodistkirken.

I 1926 blev biskop Bast idømt 3 måneders fængsel for underslæb. Og efter flere kirkeretssager blev han afsat som biskop. Retssagen og den megen medieopmærksomhed skabte voldsomme dønninger. Metodistkirken var I krise, og tilbagegangen var dramatisk.

Men kirken overlevede og vi er her endnu! Først i l990erne er det hist og her begyndt at lysne, der hvor danskerne igen er begyndt at vende opmærksomheden mod de åndelige værdier.

Her er historien om Metodistkirken I Danmark - i medgang og modgang gennem næsten 150 år - fortalt så ærligt som det kan lade sig gøre set i bakspejlet.

Tilbage til oversigt

Tilbage til forside